- میثاق خانلریان، دانش آموخته کارشناسی ارشد
- دکتر فرشته رشچی، استاد راهنمای پژوه
- مجتبی صبا، دانشجوی دکتری، همکار طرح
صنایع مختلف از جمله صنایع الکترونیک، آینهسازی، ساخت دوربین، کاتالیزور فرایندهای شیمیایی، ملغمه پرکردن دندان و ساخت برخی سازهای موسیقی
بعد از جدایش مس و نقره در مراحل بعدی:
مس در صنایعی همچون الکترونیک کاربرد دارد. مقدار اندکی از مس به فلزات دیگر برای اهداف مختلف مثل افزایش مقاومت در برابر پوسیدگی در فولاد سازهای، سهولت کار با چدن و افزایش مقاومت در آلومینیم، اضافه میشود. ورقه نازکی از مس یا آلیاژهای آن به صورت آبکاری روی فلزات مختلف یا پلاستیک کشیده میشود و سطوح آنها را هادی مینماید که در صنعت کاربرد زیادی دارد. از مس برای تهیه رنگهای شیشه و سرامیک نیز استفاده میشود. همچنین از نمکهای مس برای محافظت چوبها بهره میبرند.
بیشتر کاربردهای آن نیز ناشی از قابلیتهای آن به عنوان یک فلز گرانبها و همچنین قابلیت رسانایی بالای آن است. در سالهای اخیر بیشترین مصرف نقره به ترتیب در بخش صنعت (به ویژه صنایع الکترونیک) ساخت جواهرات و لوازم تزئینی، تولید سکه و مدال، عکاسی و ساخت ظروف و لوازم غذاخوری بوده است. از دیگر کاربردهای نقره میتوان به ساخت آینه و دوربین، به عنوان کاتالیزور فرایندهای شیمیایی، ملغمه پرکردن دندان و ساخت برخی سازهای موسیقی اشاره کرد.
جایگزین مس و نقره