رویداد ویتا(فرصت همکاری و خلق ارزش)

سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به عنوان بزرگترین پایگاه اطلاعاتی ایران تصمیم گرفته است منابع خود را در اختیار علاقمندان به کار آفرینی و تکنولوژی به خصوص متخصصین داده و هوش مصنوعی قرار دهد تا این منابع بتواند موقعیتی برای ایجاد کسب وکارهای نوین و همچنین خلق تکنولوژی های جدید در خصوص رفع نیازهای این مجموعه و مجموعه‌های مشابه، ایجاد نماید. در این راستا سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با همکاری شتابدهنده نوین تک و با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سازمان فناوری اطلاعات و مرکز نوآوری کارولوکس(کلیک) دانشگاه تهران اقدام به برگزاری رویداد کارآفرینی ویتا کرده است.این رویداد از تاریخ 14 تیرماه تا 11 مردادماه در دو مرحله برگزار خواهد شد. در ابتدا با توجه به محدودیت‌های رویداد، افراد ثبت‌نامی توسط تیم داوری رویداد بررسی و شرکت کنندگان برای پیش رویداد تاریخ 14 تیر انتخاب خواهند شد و از جزئیات و چالش های رویداد مطلع می گردند. پس از یک هفته  و ارسال طرح‌های اولیه پیشنهادی توسط شرکت‌کنندگان، تیم داوری متشکل از نمایندگان کتابخانه ملی، نوین‌تک، اساتید دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران و جمعی از متخصصین مدعو طرح‌ها را بررسی کرده و حدود 30 طرح برتر (150 نفر) برای رویداد اصلی انتخاب می‌شوند. رویداد اصلی شامل 2 آخر هفته در تاریخ‌های 27 و 28 تیر و 3 و 4 مرداد است که در این مدت فضای کار به همراه زیرساخت‌های مربوطه در اختیار تیم‌ها قرار می‌گیرد. همچنین در مدت رویداد کارگاه‌های جانبی در زمینه‌های هوش مصنوعی، داده و توسعه کسب وکار برگزار شده و همچنین مربیان متخصص در این زمینه‌ها حضور خواهند داشت و در نهایت در تاریخ 11 مرداد در مراسم اختتامیه تیم ها دستاوردهای خودشان را تا به آن لحظه نمایش می‌دهند.
مخاطب این رویداد علاقمندان و متخصصین در هر یک از سه زمینه زیر هستند:- حل چالش های سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایرانکتابخانه ملی لیستی حاوی از بیش از 37 چالش جذاب را منتشر کرده و علاقمندان میتوانند اقدام به حل این چالش‌ها نموده و در طول مسیر از راهنمایی‌ها و زیر ساخت‌های این مرکز و همچنین مربیان تخصصی نوین‌تک بهره مند شوند و در نهایت در صورت ایجاد راهکار مناسب با کتابخانه ملی وارد همکاری شوند.- تکمیل زنجیره ارزش منتهی به سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایرانوجود حجم عظیمی از داده‌های تاریخی و رسمی کشور موقعیتی برای ایجاد کسب وکارهای مربوط به این زمینه را فرآهم می‌آورد و تیم‌ها می‌تواند با در اختیار گرفتن نمونه‌هایی از این اطلاعات کسب وکارهای خود را طراحی و ایجاد نمایند و در صورت موفقیت در این زمینه نوین‌تک و کتابخانه ملی میتوانند به عنوان حامی و سرمایه‌گذار در ادامه مسیر توسعه کسب کار تیم ها، آنها را همراهی کنند.- فرصتی طلایی برای متخصصین هوش مصنوعی و دادهیکی از چالش‌های اصلی توسعه کسب وکارهای هوش مصنوعی و داده‌کاوی، نبود داده‌های فارسی در فرمت و حجم مناسب است و کتابخانه ملی با در اختیار قرار دادن میلیون‌ها رکورد داده در بیش از 10 دسته مختلف، فرصتی مناسب برای توسعه‌دهندگان در این زمینه قرار می‌دهد و تیم‌های موفق شانس جذب سرمایه از این مجموعه و همچنین حضور در شتابدهی شتابدهنده نوین تک را خواهند داشت
خروجی رویداد برای تیم‌ها بسته به نوع و زمینه فعالیت آن‌ها یک یا چند نوع از موارد زیر میتواند باشد:

ایجاد بستر همکاری به صورت پروژه‌ای با کتابخانه ملی

خرید محصول نهایی توسط کتابخانه ملی